Jadłospis 18.01.2021 -22.01.2021

                            ŚNIADANIE                                          OBIAD                                  II ŚNIADANIE

PONIEDZ

18.01.21r


 

pieczywo mieszane z masłem

wędlina drobiowa

ogorek kiszony

kawa inka na mleku

 

1,7,11

zupa żurek z ziemniakami i kiełbasą

placuszki z jabłkami, otrębami owsianymi i siemieniem lnianym 1,3,7

marchewka do chrupania

herbata owocowa

jogurt waniliowy 7

suszona morela

woda

 

WTOREK

19.01.21r

 

 

 

pieczywo mieszane z masłem1,7,11

twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 7

herbata

zupa koperkowa z kaszką manną 1,7,9

pierogi z mięsem 1

kompot jabłkowy

 

chrupki kukurydziane 1

 pomarańcza

galaretka agrestowa

ŚRODA

20.01.21r

Bułka grahamka z masłem 1,7,11

schab pieczony

papryka

kakao

Barszcz ukrainski z mięsem, fasolą i ziemniakami 1,7,9

kasza jaglana z musem jabłkowym, żurawiną i sosem jogurtowo-cynamonowym 1,7

woda z cytryną, imbirem i miodem

kisiel brzoskwiniowy 1

jabłko

woda

CZWARTEK

21.01.21r

 

 

 

 

 

pieczywo mieszane z masłem1,7,11

pasztet z indyka

sałata

kawa inka na mleku

 

zupa marchewkowa z ryżem 1,7,9

karkówka w sosie śliwkowym 1

kasza pęczak 1

buraczki zasmażane

herbata owocowa

 

wafle wielozbożowe 1

banan

mleko z miodem7

 

                                                                

PIĄTEK

22.01.21

pieczywo mieszane z masłem 1,7,11

ser żółty1

pomidorki koktajlowe

herbata

 

zupa szczawiowa z makaronem 1,7,9

jajko w sosie chrzanowym 1,3,7

ziemniaki z koperkiem

sałatka z ogórka kiszonego, cebuli i koperku

kompot wiśniowy

chałka z miodem 1,7

gruszka

kakao 1,7

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) nr1169/2011 z dnia 25 października 2011r.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. zboża

  2. skorupiaki

  3. jaj

  4. ryby

  5. orzeszki ziemne

  6. soja

  7. mleko

  8. orzechy

  9. seler

  10. gorczyca

  11. nasiona sezamu

  12. dwutlenek siarki i siarczanu

  13. łubin

  14. mięczaki